Asiakaskeskustelu on kaiken perusta

Asiakaskeskustelu on kaiken perusta

Kerro tulevaisuuden haasteistasi, tutustu ratkaisuihimme, tapaan toimia tai keskustellaan vain siitä mitä toimintaympäristössä tapahtuu. Tapahtumista, joihin osallistumme ja joissa meidät tapaa, tiedotamme kotisivuillamme ja somessa, erityisesti Facebookissa, kertoo Raine Vasanoja, FCG Prodacapo Groupin markkinointijohtaja.

– Asiakkaat ovat kaiken sen takana, mitä FCG Prodacapo edustaa; ratkaisujen, menetelmien ja koko identiteetin perusta. Tänä päivänä puhutaan usein muotoiluajattelusta (Design Thinking), mutta olemme itse asiassa osallistaneet asiakkaitamme ratkaisujemme suunnitteluun 1990-luvulta saakka. Kuuntelemme, osallistamme ja kehitämme ratkaisumme asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, kiteyttää Vasanoja.

 

Missä teidät tapaa syksyn aikana? 

– Osallistumme näytteilleasettajana esimerkiksi Terveys- ja talouspäivillä Helsingissä 24-25 elokuuta, sekä Casemix-konferensenillä Tukholmassa 6-7 syyskuuta. Nämä ovat molemmat tärkeitä tapahtumia meille, jossa tapaamme terveydenhuoltoalan ihmisiä ja toimijoita.

 

Miksi nämä ovat teille tärkeitä tapahtumia? 

– Alan tapahtumat palvelevat meitä usealla tavalla. Tapaamme asiakkaita ja muita sidosryhmiä, kuulemme mitä asiakkaamme tarvitsevat. Saamme myös tietoa sote-uudistuksesta, trendeistä sekä muista liiketoimintaamme liittyvistä ajureista. Haluamme toimia proaktiivisesti ja ymmärtää mitä tulevaisuudessa tapahtuu, sanoo Raine Vasanoja.

 

Järjestättekö myös omia tapahtumia?

– Kyllä, keväällä järjestimme seminaarin potilaskustannuslaskennasta ja arvopohjaisesta terveydenhuollosta Odensessa Tanskassa. Tällä hetkellä suunnittelemme muun muuassa tulevia käyttäjäkonferensseja jotka ovat tärkeä kehitysalusta asiakkaillemme ja meille.

 

Lue lisää viimeisestä käyttäjäkonferenssista, joka järjestettiin helmikuussa 2017 (ruotsiksi): ”Jämförelser ger ökad nytta med KPP” 

 

Mistä tietää mihin tapahtumiin osallistutte tai mitä tapahtumia järjestätte?  

– Tiedotamme näistä nettisivujemme uutisvirrassa. Tiedotamme myös somessa, esimerkiksi FCG Prodacapo Groupin Facebook-sivuslla

 

Mitä yritätte saada aikaiseksi Facebookilla, eikä LinkedIn riitä?

– Haluamme viestittää ja kommunikoida isommassa kontekstissa, ja luoda kohtaamisia laajemmalle yleisölle. Ei pelkästään asiakkaillemme, vaan meille on tärkeää ylläpitää ja tukea dialogia, johon osallistuu koko arvoketju. Täytyy ajatella holistisesti ja oppia ympäristöstä.  

 

Ota yhteyttä

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua niihin tapahtumiin joihin FCG Prodacapo osallistuu, Raine Vasanoja lupaa auttaa. 

 

– Ota luuri käteen ja soita minulle. Pidän huolta siitä, että saat sen avun mitä tarvitset jos en itse pysty vastaamaan kysymyksiisi, hän sanoo. 

 

Jos sinulla on ideoita tai ajatuksia FCG Prodacapon ohjelmistoratkaisuihin tai menetelmiin liittyen, ota yhteyttä asiakastukeen

 

Lue lisää FCG Prodacaposta ja toimitusjohtaja Kari Lappalainen mietteistä johtamisjärjestelmistä.

 

Ota yhteyttä!